Bloggnorge.com // suozad kjoler
Start blogg

suozad kjoler

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Historien om Cocktail kjoler

Kategori: kjoler | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 28. juli , 2014 kl. 16:46

Cocktail kjole er en av de mest allsidige klærne tilgjengelig for kvinner. Denne stilen kalles en cocktail kjole, og definerer en semi-formell kjole som er perfekt for fester og svart slips anledninger. Cocktail kjole har en hemline som spenner fra over kneet til ankelen. Moderne varianter på cocktail kjole har vanligvis hemlines som faller rundt kneet; gowns med hems som pensel ankelen anses vanligvis maxi-kjoler eller kvelden kjoler.

Variasjoner av denne semi-formell stil har eksistert siden 1920-årene. I begynnelsen disse kjoler ble vurdert som «ettermiddag» antrekk. Christian Dior pioner i bruk av begrepet «cocktail kjole» i slutten av 1940-tallet å beskrive den stilige antrekk som kvinner kledde i tidlig kveld. Siden dette klokkeslettet som fungerer endte cocktail drikke begynte, begrepet fast som en kort beskrivelse av stilen.

På midten av 1900-tallet, ble cocktailkjoler solgt som ideelt kostymer for semi-formell danser. Mens de korte hemlines laget disse plaggene uegnet for baller og formelle danser, fanget de på parti klær. Full-skirted kjoler så elegant uten begrensning dansende ben.

1980, hadde cocktail kjole blitt en nesten allestedsnærværende stil for semi-formell hendelser. Mens kort hemlines var slitt alle tider av dagen, var cocktail kjole fortsatt gjenkjennelig som en stilig og elegante antrekk. Moderne cocktail kjoler er gjenkjennelig ikke bare av sin lengde men materialer de er laget med. Mens casual skjørt er laget av komfortable materialer som bomull, denim og grov spunnet ull, er cocktail kjoler generelt anses å være konstruert av høyere kvalitet stoffer. Disse kjoler kan inkludere brocade, silke, superfin ull, metallisk klut, blonder, sateng, fløyel og syntetiske stoffer. I stedet for å lage et plagg som er laget for å brukes hele dagen, forsøker moderne designere å opprette varianter på cocktail kjole som ser overdådig uten stiv formalitet av kvelden slitasje.

Mens noen moderne cocktailkjoler kan selge i detalj for hundrevis eller kanskje tusenvis av pounds, finner variasjoner på disse ikoniske design så billig at mange kvinner anser dem for å være en garderobe stift. Den «lille svarte kjolen» refererer til en monokromatisk cocktail kjole som kan tjene som grunnlag for en rekke antrekk. Utallige mote magasinet sprer dedikert variasjoner på denne stilen. Antrekket selv er elegant og allsidig, kan det være «kledd» med fet smykker eller «kle seg» med leggings, jakker og diskret makeup.

Fordi moderne syntetiske stoffer kan nøyaktig gjenskape utseendet av dyre materialer, har designere blitt friere til å eksperimentere med trendy stiler cocktail kjole. En rayon, nylon eller polyester kjole kan selge for mindre enn £50 mens replikere utseendet på den nyeste rullebane stiler. Kvinner kan gå utover den lille svarte kjolen og kjøpe en cocktail kjole i alle farger i regnbuen. Utskrifter, mønstre, perler og paljetter har blitt populært tillegg til moderne cocktail kjole.

Noen kvinner har tatt den nylig gjenopplivet i vinhøst couture til hjertet av søker ut cocktail kjoler fra tiår tidligere. Populariteten til vintage cocktail kjoler er en varig elegansen av denne ikoniske stilen. Mens antrekk i vintage butikker kan ha blitt sydd et halvt århundre siden, ser sine slanke linjer og unrestrictive hemlines fortsatt stilige som alltid.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.